zaregistrovat se zapomenuté heslo ?

Mušelín je láska!

18.4.2023

Kdo pozná, podruhé neodolá... :-)

Jak jinak začít článek o dvojité gázovině, než takto oslavně. Má totiž tolik předností, že si ho zamiluje snad každý a škála jeho využití je opravdu široká.

V dnešním článku Vám dáme pár tipů, na co všechno by se mušelín mohl hodit.

Samozřejmostí je oblečení všeho druhu.  Jedná se o velmi vzdušný, lehký, prodyšný a extrémně příjemný materiál, ve kterém se budete cítit jako v bavlnce. A to doslova, jelikož se jedná o 100% bavlnu. Přitom je dostatečně pevný, odolný, jednoduchý na údržbu a není průhledný.

Je vhodný hlavně na teplejší dny. V mušelínových šatech se budete v létě cítit skvěle. Z vlastní zkušenosti víme, že to budou právě ty, po kterých budete v horku sahat nejčastěji. 

Stejně tak trička, kraťasy, rozevláté kalhoty, lehká kimonka, košile či pyžama jsou z dvojité gázoviny naprosto dokonalá.

Teď na jaře, kdy jsou rána ještě chladná, ale na šálu už to není, váš krček ocení ovinutí do mušelínového šátku. V létě se z něj zase dají ušít malým dětem skvěle prodyšné čepečky.

Velké využití má ale i mimo oděvní škatulku. Za horkých nocí vám povlečení z mušelínu poskytne 100% komfort. Jen hrozí, že se Vám nebude chtít vylézat z pelechu, jak Vám v něm bude příjemně. Pro jeho dokonalou savost se také perfektně hodí i na utěrky nebo osušky.  A pokud se neradi po sprše utíráte,  zabalení vlhkého těla do mušelínového župánku bude pro Vás ideálním řešením. Navíc rychle schne, což se vždycky hodí.

Samostatnou kapitolou tvoření z mušelínu je šití pro děti, a to hlavně pro ty úplně nejmenší. Jak jsme již naznačili, otevřená vazba tkaní a lehká struktura umožňuje mušelínu „dýchat“ a zajišťuje dostatečnou cirkulaci vzduchu, čímž snižuje riziko přehřátí. Dvojitá gázovina se tak hojně využívá na šití miminkovských oděvů, lehkých deček, přikrývek či hnízdeček pro miminka.

Co se vzorů týká, vybrat si u nás musí snad vážně každý. V jednobarevných odstínech najdete téměř jakoukoliv barvičku. Samozřejmostí jsou i vzory. Při průzkumu těch květinových si budete připadat, jak v nekonečné rozkvetlé zahradě. Celkově mušelínu vzory inspirované přírodou velice sluší. Na své si přijdou i milovníci dětských motivů. A nechybí samozřejmě ani pruhy, puntíky či kostičky. A gázoviny s výšivkou? Tak tu si zamiluje každá romantická duše, stejně jako tu s bordurou.

Závěrem je ještě  potřeba zdůraznit jednu obrovskou výhodu mušelínu a tou je, že se NEMUSÍ ŽEHLIT !!! Po vyprání se vždy zvýrazní jeho specifická struktura, která zásah žehličky vůbec nepotřebuje a vy se tak můžete místo stání u žehlícího prkna posadit za šicí stroj a tvořit mušelínové poklady.

Ať se vám při šití daří a nezapomeňte se nám svými ušitými kousky pochlubit!



Zobrazit všechny výsledky
Zavřít
// google analytics prestehovany jako optimalizace pro rychlost do eshop.js