Ne vždy kovářova kobyla chodí bosa, aneb modelky z Látkobraní ve viskóze :-)

9.8.2021

Jednoduše „žensky“...

Šaty střih Mischel - viskóza potisk květovaný vzor

Moje milé švadlenky, dnes jsem si pro Vás připravila překvapení v podobě střihu na slušivé a po stránce šití překvapivě jednoduché šaty.:-) Šaty Mischel. Jedná se o atraktivní střih s decentním lodičkovým výstřihem. Mírné projmutí společně s přepadlým rukávem působí elegantně a žensky. Nosit se dají s páskem i bez. Skvělou zprávou je, že je zvládne ušít opravdu každý! :-)

Tento střih je vhodný i pro nepružné látky, jako je např. viskóza, popelín, len, mušelín, apod. ale krásně poslouží i na úplet, teplákovinu,... Pokud se rozhodnete pro viskózu, určitě nebudete litovat! :-) Tuto látku charakterizuje splývavost, prodyšnost a její hebkost si zamilujete na první dotek. Často se v souvislosti s tímto materiálem zmiňuje "chladivý efekt", a proto byste mohly dojít k mylné domněnce, že se hodí vyloženě na letní outfit. Ale kdepak! Třeba takové šatky stačí doplnit šmrncovními punčochami/legínami, přes vršek hodit sáčko/kardigan a neotřelý podzimní outfit je na světě. Proto jsem mimo nových podzimních vzorů vizkóz naskladnila také extra příjemné italské pleteniny, svetroviny a žakáry, které můžete využít právě k vrstvení. 

A které, že kobyly z Látkobraní to chodí ve viskóze ? :-D

Šaty viskóza puntík na petrolejové

Jitka

Balí pro Vás s pečlivostí jí vlastní balíčky látek a tiskne štítky do švů s rychlostí blesku. Nezkazí žádnou legraci, ale jak není látka v regálu zarovnaná s ostatními, přejede sklad ostrým pohledem jak břitva. I díky ní, šlape vše ve skladu jako hodinky, jak je někde něco v nepořádku, můžeme se spolehnout, že Jitka bude první, která si všimne i nitky na zemi. A můžete se vsadit, že tak ani nepřehlédne jediný kázek na látce pro Vás. Brzy v Látkobraní oslaví první rok a nakazila se láskou k látkám tak, že z nešvadlenky je zručná šikulka.

Šaty viskóza - puntík na cihlové

Lucka

Všechny krásné látky, které v Látkobraní neušly ostřížím zrakem a hledáčkem Lucky, která je neúnavně po ránech, dopolednech, odpolednech, i večerech pro Vás nepřestává vyhledávat. Má neuvěřitelný talent vyzobat od více než 50ti našich dodavatelů ty nejlepší kousky, abychom Vám je mohli nabídnout. Díky ní máme nejenom překrásné tisky, ale dává si tu práci, aby k nim ladily i náplety a jednobarevné kousky a nedá si pokoj, než je všechny nenajde :-) Lucka je taky Vaší přítelkyní na telefonu a na emailu, když si píšete o rady a o pomoc. Zná náš sortiment od prvního do posledního písmene abecedy a to i pozpátku před i po půlnoci. A to všechno stíhá i se svými dvěma dcerkami, které ji pomáhají hledat inspiraci a dodávají i potřebný klid pro práci :-) 

Šaty viskóza - puntík na horčičové

Kristýna

Její šikovné ruce si pohrávají s každou látkou a nití, dokud nejsou vyšité k dokonalosti a největší odměnou jí pak je, že vdechne život látkám a dá jen na odiv všem zákaznicím. Umí si vyhrát s kombinacemi a nafotit je tak, že z látek jen tak položených jsou najednou dokonale vyladěné symfonie, kde každá nitka hraje svou notu a ani jednu falešnou :-) Kristýna umí vyřešit každý detail Vaší objednávky, když jde do tuhého a najde se flíček, hned Vám volá. Má pro Vás v rukávu připravený nejeden nápad, Váš záměr k šití zachránit a třeba mu i přidat nové kouzlo svěží inspirací. Když by nám nevedla sklad a nešila své vymazlené modely, určitě by se uchytila jako pekařka výtečných dobrot, ale pssst, ať nám ji nepřeberou z místní pekárny :-)

Šaty viskóza - puntík na bordó

Pavla

Jak se říká, tichá voda břehy mele, tak Pavla potvrzuje tohle přísloví dvojnásob. Svým klidem a rozvahou vyvažuje jako jin a jang balící dvojici s Jitkou, někdy trochu i jako potřebný hromosvod každého kolektivu, bez nějž by mohlo také někdy dojít k nekontrolované explozi emocí. Pečlivě a skoro až neúnavně balí od rána do odpoledních hodin látku za látkou do vyrovnaných komínků, tak jako by je balila sama pro sebe. Zkrátka srdcem a při tom klidnou rukou při řezu, takže žádný okousaný okraj od ní rozhodně nehrozí :-)

Šaty střih Mischel - viskóza potisk květovaný vzor

Monča

Nepostradatelná posila, která jako první bere látky do ruky, když k nám přijíždějí a zároveň je poslední, kdo má Vaše balíčky v ruce a přeje jim šťastnou cestu za Vámi. A všichni ostatní ji závidíme, že se s látkami může mazlit i mezi tím, co je pro Vás aranžuje a fotí, aby jejich krása co nejlépe vynikla. A že to není nic lehkého, to víme všichni, když zápasíme s barvičkami, které na každém monitoru chytají jiný odstín. Monča se však s tímhle nelehkým úkolem pere víc než statečně a to doslova, protože ze začátku ji fotoapárát lekal, ale dnes jsou už jako rodilý sourozenci. Nezalekne se žádné práce a pracovitost by ji mohl i Ferda mravenec závidět.

 



Zobrazit všechny výsledky
Zavřít