Softshell - společník na celý rok!:-)

1.8.2022

Od léta do jara, aneb softshell je s námi po celý rok...:-)

Prázdniny se nám přehouply do své druhé poloviny, tak možná již přemýšlíte nad tím, jaké nové kousky svým dětem pořídíte do školek a škol....Kromě nejrůznějších triček, trik, legín, tepláčků, mikinek a pyžamek, kterých není nikdy dost, nesmíte zapomínat ani na svrchní vrstvy oblečení, po kterých sáhnete při nepříznivém počasí... A vzhledem k tomu, že počasí začíná být nevyzpytatelné již nyní, takové kousky se vyplatí mít ve skříni připraveny a pak už jen jít takzvaně "na jistotu".:-) Stále je navíc v plném proudu táborová sezóna a děti čeká ještě spousta dobrodružství u babiček a dědečků, kde nepromokavé svrchní oblečení bude mít jistě také svoje využití.:-) 

A ideálním materiálem na tvorbu svrchních kalhot, bundiček, kabátků, kombinéz a overalů je softshell, který se stane vaším nepostradatelným pomocníkem do nevlídného a deštivého počasí.:-) Díky jeho vlastnostem jako je prodyšnost, větruodolnost, voděodolnost a celková odolnost materiálu si jej zamilují maminky všech raubířů, kteří rádi skáčou (nejen) přes kaluže.:-) A kromě maminek jej ocení i všichni milovníci outdoorových aktivit. 

Na krásnou dětskou bundičku můžete využít náš střih Andy, který zvládnou i lehce pokročilí.:-)

V naší nabídce máme několik druhů softshellu, který se rozlišuje podle hřejivosti. A protože je nabídka softshellu poměrně široká, rádi bychom Vám tak jednotlivé druhy trošku přiblížili.:-)

Asi nejběžnějším a nejoblíbenějším je softshell s hřejivým fleecem na rubové straně, který je také nazýván jako "zimní". Najdete u nás také softshell s delším chloupkem, který je o chloupek teplejší než klasický fleece.:-) Ale nenechte se zmást přízviskem "zimní", tento softshell můžete obléknout i v chadných dnech všech ročních období, jen pod kalhoty nedáte spodní vrstvu a pod bundu dáte jen slabší triko.:-) V zimě určitě pro děti doporučujeme pod softshellové kalhoty použít ještě spodní vrstvu (legínky, punčošky,...). No, a pro největší "zmrzlíky" je softshell s heboučkým a měkoučkým beránkem na rubové straně.:-)

A nesmíme také zapomínat na bezpečnost, proto u nás v nabídce najdete i softshell s reflexním potiskem, a pokud si žádný ze vzorů nevyberete, můžete využít bohaté nabídky našich reflexních nažehlovačkek, které splňují evropskou normu EN471 a lze je aplikovat na všechny druhy softshellu. Reflexní prvky zvýší viditelnost chodců i cyklistů v šeru nebo ve tmě a na oděvu by tak neměly chybět.

Dalším druhem je takzvaný „jarní“ softshell, který má z rubové strany úplet. Jarní softshell bývá pevnější a ve většině případů je spíše nepružný. Je tak vhodný nejen na tvorbu oděvů, ale i na tvorbu batohů a nejrůznějších tašek.:-) 

 

A nejslabším je softshell „letní“, který je bez zateplení a využijete jej nejen v letních měsících, ale i při fyzicky namáhavějších aktivitách v zimě, např. na běžkách, bruslích, běhu... Většina letních softshellů v naší nabídce je krásně pružná, měkká a velmi komfortní při nošení.:-)

 

 



Zobrazit všechny výsledky
Zavřít